Actueel

Hier leest u het laatste nieuws omtrent Verhart Muziek Educatie.
Nieuw seizoen

Max van Dijk is onze nieuwe gitaardocent die Laurens Hof gaat vervangen. Laurens heeft ook zijn eigen gitaarschool in Groningen waar hij steeds meer leerlingen krijgt. Hij heeft daarom besloten onze muziekschool te verlaten om meer tijd in zijn eigen gitaarschool te kunnen steken. We respecteren zijn beslissing en hebben in Max van Dijk een prima opvolger gevonden. Max woont in Emmen en zal naast de gitaarlessen ook de bandcoachingslessen voor zijn rekening nemen.

Op 9 september 2017 staat de muziekschool met een stand op het Stratenmakersfestival en op zaterdag 16 september op het Beleef en Doe festival te Exloo.

Op zaterdag 21 oktober doet Verhart Muziek Educatie weer mee met Oktobermaand kindermaand. Maak kennis met theater en muziek bij het Odeon Cultuurhuis. In de spotlights Als zingen, acteren of muziek maken je lust en je leven is, sta je ook vast graag in de spotlights. Doe mee met de workshop in het Odeon Cultuurhuis, dan ontdek, proef en beleef je hoe het is om de hoofdrol te spelen. Aan het einde van de middag volgt een spetterend optreden, waarbij jij ook mag laten zien wat je kunt. Laat die muzikale theaterkriebels maar komen! Speel je al een instrument, dan mag je die meenemen. Geef dat wel even door bij het reserveren.

In het afgelopen seizoen 2016/2017 is de muziekschool begonnen met bandrepetities in de nieuwe studio's. Verschillende bestaande bandjes komen met veel plezier repeteren maar ook onze eigen leerlingen en docenten maken er dankbaar gebruik van. Zo is er een bandje samengesteld uit leerlingen van de muziekschool die hun eerste optreden tijdens het EchtErik Festival in Martiniplaza te Groningen hebben gegeven. Ook hebben leerlingen van de muziekschool hun medewerking verleend aan het Music in the Woods festival in Bronneger op 21 juni jl. en op zondagmiddag 25 juni jl. bij Poolshoogte. De afsluitende voorspeelavond op vrijdag 30 juni jl. was weer een groot succes.


Verhart Muziek Educatie bouwt akoestisch verantwoorde muziekstudio's van Mutrox

Dankzij een provinciale subsidie heeft Verhart Muziek Educatie binnenkort de beschikking over twee splinternieuwe studioruimtes in Odeon Cultuurhuis waar de muziekschool is ondergebracht en die gebruikt kunnen worden voor allerlei muzikale activiteiten. Ook zijn er werkzaamheden verricht om de kerk verder te renoveren. Het betonrot is aangepakt in het platte dak boven de keuken. De ijzeren H-balk van de kerktoren is aan de buitenkant behandeld om roestvorming verder tegen te gaan. Er is een nieuwe buitendeur met kozijn geplaatst in het gedeelte waar de studio's zijn.

Op 19 december 2015 viel de brief met de toezegging van de provinciale subsidie in de bus. Vanaf dat moment konden we onze plannen en dromen verwezenlijken. Na enig speurwerk zijn we bij Mutrox soundproof studio bouw in Numansdorp terecht gekomen. Een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in geluidsdichte, akoestisch verantwoorde studio's. Dit bedrijf levert ook televisiestudio's en studio's aan conservatoria en andere opdrachtgevers in binnen en buitenland. Na een aantal gesprekken waren we ervan overtuigd dat dit bedrijf onze studio's moest gaan leveren. De ruimte wordt door een natuurkundige helemaal uitgerekend naar de wens van de klant. Eén ruimte zal als leslokaal voor de individuele muziekleerlingen worden gebruikt, terwijl de andere ruimte geschikt gemaakt wordt voor een repetitieruimte voor bands en andere ensembles. De beide ruimtes kunnen ook gebruikt worden als regie- en opnameruimte.

Vanaf april is André Dallinga van Dallinga Bouw uit Tweede Exloërmond begonnen met de voorbereidingen en bouw van deze studio's met instructies, gespecificeerde tekeningen en akoestisch materiaal van Mutrox, zoals zwevende vloerdelen, massamatten, schuine raamkozijnen, geïsoleerde dempers voor het ventilatiesysteem, aircosysteem enzovoort.

De bouw verloopt voorspoedig en we willen graag op zaterdag 2 juli de studio's openen voor het geïnteresseerde publiek. Ook nodigen we muzikanten, bandjes en ensembles uit om de studio's te komen testen. Inmiddels is dit bericht al op Facebook geplaatst en meerdere keren gedeeld. Voor het testen van de studio's moet men zich hiervoor wel van te voren aanmelden bij info@nielsverhart.nl. Voor foto's van de bouw kunt u terecht op de media pagina.

Voor meer informatie en tarieven, klik hier.