Docenten

Professionals met liefde voor muziek en hun instrument,
die naast hun werk aan de muziekschool ook regelmatig optreden.

Aanleg is belangrijk, maar praktisch iedereen kan leren zingen of een instrument leren spelen. Wat je nodig hebt is enthousiasme, inzet en tijd om regelmatig te studeren. De docenten die bij Verhart Muziek Educatie les geven hebben een conservatoriumopleiding genoten en zijn dus voldoende geschoold om op een verantwoorde manier les te geven. Ze doen hun uiterste best ieder naar zijn of haar mogelijkheden verder op weg te helpen in de muziek. Ze zijn zelf ook onderaan de ladder begonnen.

Tevens zijn ze bereid om zich te verdiepen in nieuwe methodes en andere leermiddelen (zoals bladmuziek en CD's), die ook via Verhart Muziek Educatie zijn te bestellen.

Henk de Graaf

Voor de blaasinstrumenten is de heer Henk de Graaf als docent aangesteld. Henk de Graaf was 36 jaar soloklarinettist van het Rotterdams Filharmonisch orkest en speelde in veel verschillende landen. Hij doceerde 25 jaar hoofdvak klarinet aan conservatoria in Amsterdam en Rotterdam en maakte vele CD- en DVD opnamen. Verder is hij veel te zien als soloklarinettist op de Nederlandse cultuurzender Brava.nl. Hij componeerde tevens 2 concertmarsen getiteld Alegria en La Primavera. Henk de Graaf heeft ook een eigen website: www.henkdegraaf.com.

Geosy Kleefman

Geosy Kleefman uit Valthe is vanaf februari 2019 onze gitaardocent van de muziekschool. Geosy is in juni 2019 afgestudeerd op het ArtEZ in Zwolle voor docent muziek. Naast de gitaarlessen bij ons op de muziekschool geeft hij zangles aan leerlingen die er bij willen leren zingen. Verder verzorgt hij ook de coaching van de leerlingen popband. Als zanger en gitarist van de band Toycar Taxi timmert hij (o.a. via YouTube) behoorlijk aan de weg en kunnen leerlingen veel van hem leren. Als docent muziek word je opgeleid om voor de klas te staan en muziekles te geven. Ook hierin doet hij veel voor onze muziekschool door op scholen workshops te geven en leerkrachten te coachen in het geven muzieklessen.

Niels Verhart

Niels Verhart is opgegroeid in Tweede Exloërmond. In 2016 is hij afgestudeerd aan het conservatorium Artez in Zwolle aan de opleiding Jazz en Pop met als hoofdvak drums. Hij is momenteel druk doende met workshops en drumlessen geven op (muziek)scholen en aan zijn eigen individuele leerlingen bij Popschool Borger en Verhart Muziek Educatie. Tevens werkt hij als docent muziek in het basis-en voortgezet onderwijs.Door verschillende muziekstijlen te beheersen kan hij zijn leerlingen verder helpen en hen het plezier van het muziek maken overbrengen. Verder heeft hij zich toegelegd op het opnemen van allerlei instrumenten met als specificatie drums en bands.

Anne Verhart

Heeft haar opleiding zang aan het ArtEZ Conservatorium afgerond en werkt als zelfstandige ondernemer op verschillende locaties. Haar muzikale bezigheden variëren van musicals en andere theaterprojecten naar het zingen, spelen en dirigeren van uiteenlopende muziekstijlen. Op deze manier is ze ook aan onze muziekschool verbonden door zangworkshops te geven en projectlessen op basisscholen te verzorgen.

Arjan Verhart

Op het Conservatorium in Groningen les gehad in o.a. orgel, trompet, koordirectie en zang en is afgestudeerd met de opleiding Schoolmuziek/ AMV (de lerarenopleiding voor docent Muziek). Al gauw is hij begonnen met orgellessen te geven om de studie wat te kunnen bekostigen maar vooral omdat hij het leuk vindt, anderen enthousiast te maken voor muziek.
Tijdens zijn studie gaf hij door het lerarentekort al muziekles op verschillende scholen in het Basis- en Voortgezet Onderwijs. Het lesgeven zit in het bloed en hij besloot naast allerlei koren en orkesten, die hij inmiddels ook dirigeerde zijn eigen muziekschool op te zetten. In 2002 Verhart Muziek Educatie te Tweede Exloërmond opgezet. Een privé muziekschool op maat die naast keyboard, orgel, piano, zang, blaasinstrumenten, drums en gitaar, voor zijn klanten ook bladmuziek verkoopt en instrumenten verhuurt en verkoopt. Inmiddels heeft de muziekschool 5 docenten die wekelijks muzieklessen aan leerlingen geven en twee theaterdocenten die de theaterklas voor hun rekening nemen. In december 2011 heeft Verhart Muziek Educatie de naastgelegen kerk aangekocht en heeft deze omgebouwd tot Odeon cultuurhuis, waar nu ook de muzieklessen, theaterlessen, repetities, workshops, concerten , voorspeelavonden en andere muzikale activiteiten worden verzorgd.